Challenge Everything.

Je kunt met de Nintendo alle kanten op

De Nintendo Wii U is een fijne console om mee te beginnen

We hebben het demomodel al in oktober uitgeprobeerd, maar nu hebben we onze mitts voor de Nintendo Wii U, met alle functies in de lucht is het tijd om hun nieuwste console een serieuze testrit te geven. De GamePad voegt werkelijk een nieuw element toe aan gamen, echt zitten en spelen gedurende langere perioden. Je realiseert je al snel wat groot en zwaar lijkt en is prachtig ergonomisch ontworpen en is net zo goed als elke controller die de PS4 of Xbox te bieden heeft.

Wat onderscheid de Wii U nou echt?

En dat is voordat we grip krijgen op alle toeters en bellen die het biedt en waarmee de Wii U echt onderscheidt van elke andere gamesmachine op de markt. Op zijn eenvoudigst kun je het ingebouwde scherm van de GamePad gebruiken om door te gaan als iemand anders TV wil kijken (zolang je binnen het bereik van het Wii U-systeem bent).

Een echt dikke game van de Wii U

Perfect als je diep in de werkelijk prachtige New Super Mario Bros U zit, kan de rest van het huishouden televisie kijken terwijl je gamen zonder onderbrekingen voortzet. Het scherm is helder en perfect formaat voor een enkele speler, terwijl het aanraakscherm goed reageert, met name bij gebruik van de stylus. Het heeft echter wel regelmatig opladen nodig, na elke twee of drie game-sessies.

De gamepad is een echte toevoeging

Een andere lanceringstitel, Nintendo Land, pronkt met de inventieve mogelijkheden van de GamePad. Elk van de aangeboden spellen voor meerdere partijen benadrukt een van zijn slimme functies. De Crash Course van Donkey Kong gebruikt de gyroscoop terwijl je de pad kantelt om de wereld op het scherm te kantelen; op Metroid Blast gebruik je het scherm als zoeker en richt je door de pad zelf te bewegen; in Octopus Dance volg je de bewegingen op het scherm die wisselen tussen het bekijken van de actie op het Pad en de TV, afhankelijk van of de Octopus je omdraait.

Yoshi en Mario komen weer terug op de Wii

Dat is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om het gebruik van het tweede scherm in je handen, Yoshi’s Fruit Winkelwagen is een erg slimme en ongelooflijk leuke minigame die je de vele gevaren laat zien die je moet vermijden en de vruchten die je moet verzamelen om te voltooien het niveau op het tv-scherm, maar je moet je voorgestelde route tekenen op de GamePad met behulp van de stylus, dan leun achterover en kijk in trilling als Yoshi op pad gaat, in de hoop dat je ruimtelijke bewustzijn overeenkomt met wat je op de tv zag. Over het algemeen zijn er twaalf verschillende spellen die Nintendo Land bevatten, onvermijdelijk varieert de kwaliteit, maar ze hebben allemaal hun eigenzinnige charmes.