Challenge Everything.

Is virtual reality de nieuwe toekomst in het bedrijfsleven?

Wat betekent VR voor jou bedrijf?

Je bent enthousiast over wat virtual reality zou kunnen betekenen voor jouw bedrijf. U ziet de vele toepassingen en voordelen ervan en u zou graag een virtual reality-strategie op het werk implementeren. Het enige probleem is dat je toestemming moet krijgen van je meerderen om die strategie te ontwikkelen. Dus hoe spreek je met je baas over virtual reality? Hij heeft thuis vast geen oculus rift liggen

Doe je onderzoek goed voordat je begint

Voordat je gaat zitten om met je baas te praten over een virtual reality-strategie, moet je er zeker van zijn dat je op de hoogte bent.

Uw detailniveau hangt af van de kennis van uw baas over de virtuele realiteit. Als je baas op de hoogte is van de nieuwste technologische trends, of als je team al over virtual reality heeft gesproken, hoef je waarschijnlijk niet meer over de details van de nieuwste mainstream virtual reality-apparaten te praten of te praten over welke grote bedrijven al virtueel zijn gelanceerd realiteitscampagnes.

Overtuig je baas van het belang van virtual reality

Aan de andere kant, als virtual reality een nieuw concept is voor je bedrijf en je baas, wil je het hebben over de vele virtual reality-apparaten die worden vrijgegeven en wat dat betekent voor de tech- en marketingindustrie.

U wilt ook de nadruk leggen op de dramatische groei die is voorspeld voor de virtual reality-industrie. De omzet van Virtual Reality-headsets zal dit jaar naar verwachting $ 700 miljoen bedragen. Financiële projecties laten zien dat virtual reality tegen 2020 een bedrijfstak van 120 miljard dollar zal zijn. Verder wil je uitleggen dat virtual reality een snelgroeiende markt is die bedrijven in alle sectoren – van entertainment tot reizen tot onderwijs – al in hun voordeel gebruiken .

Demonstreer hoe Virtual Reality uw bedrijf kan helpen slagen

Vaak richten we ons erop hoe het gebruik van bepaalde technologieën of strategieën ten goede komt aan ons eigen werk en de doelstellingen van onze eigen afdeling. Wanneer u met uw baas praat, moet u aangeven hoe de virtuele realiteit ten goede zal komen aan het bedrijf, over de hele linie. Bedenk welke doelen uw baas nastreeft: werkt uw bedrijf aan het vergroten van de merkbekendheid? Interactie met klanten vergroten?

Verhoog de omzet door middel van virtual reality

Verhoog de omzet door klanten te overtuigen van producten? Merkloyaliteit ontwikkelen en klanten herhalen door een uitzonderlijke klantervaring te creëren? Wanneer je tegen je baas praat over het ontwikkelen van een virtual reality-strategie, moet je het gesprek in termen van de doelstellingen van je baas en de agenda van je bedrijf in kaart brengen.

Laat zien hoe je het anders kunt doen met VR

Op dezelfde manier moet je kijken naar hoe een virtual reality-strategie kan worden geïmplementeerd door en profiteren van meerdere afdelingen. Het is gemakkelijk voor marketeers om enthousiast te worden over virtual reality omdat ze de mogelijkheden zien in het creëren van zinvolle virtual reality-ervaringen die klanten opleiden en prikkelen. Je baas moet meer dan ééndimensionale waarde zien met virtual reality. Een hotel kan een virtual reality-tour naar zijn website plaatsen als een marketingtool. Het boekingskantoor van het hotel zou diezelfde tour, of stukjes daarvan, kunnen gebruiken om klanten te verkopen in grotere kamers of voorzieningen die ze misschien niet zelf hadden opgezocht.